Вечерен грим

Вечерният грим се различава от дневния. При изкуствено осветление деликатните цветове изглеждат по-бледи, което прави лицето уморено. Задачата на гримьора е да подчертае линиите и да подсили цветовете. Вечерният грим е по-контрастен, защото трябва да изглежда красиво на снимки и видео.

Да подсилим цветовете!

Правилно подбраният вечерен грим се отличава с устойчивост, подходящ е за повода, подчертава предимствата на визията и прикрива недостатъците. И не на последно място – трябва да съответства на модните тенденции.

Ето защо е препоръчително да се даде предпочитание на чисти и тъмни цветове, ясни линии и класически комбинации. Необичайните решения са най-добре оставени за подиуми и тематични партита, но в повечето случаи класиката е много по-подходяща.

Дневният външен вид може да бъде подчертан като небрежен, но за специални поводи е по-добре да направите професионален грим. За работа се използват продукти с богата текстура, включително светлоотразителни частици. Те блестят красиво в светлината на лампите, придавайки на лицето необходимото облекчение и скривайки признаците на възрастта.

Козметика в зависимост от общия цветотип

Козметиката се избира в зависимост от общия цветотип, нюанс на роклята и ситуацията. Малката черна рокля изисква класика: идеално равна кожа с деликатен руж, черна очна линия на клепачите, червено червило със сатенен блясък.

Черните, тъмнокафяви или сиви опушени очи и розово или лилаво червило пък ще допълнят ефектно визията в стил ар нуво.

Брюнетките трябва да дават предпочитание на наситени дълбоки цветове: шоколад, бордо, смарагд. Блондинките – на златисто-бежова гама, осеяна с корал, розово, нежно синьо.

Основата на вечерния грим е идеално гладката сияйна кожа

1

За да може гримът да издържи цяла вечер, се препоръчват продукти от професионални марки. Те се разпределят на равномерен слой, не превръщат лицето в маска и изглеждат добре при всяка светлина.

2

Професионалните гримьори разполагат с много широка палитра от нюанси, сред които можете да изберете тези, която е идеална за вашия тип външен вид.

3

Добавянето на златни пигменти във вечерния грим е много ефектно. Пудрата с подчертаващ ефект също изглежда много впечатляваща. Нанася се не само върху лицето, но и върху шията, деколтето и раменете.