Сватбен грим

Сватбеният грим се извършва с помощта на козметика в успокояващи тонове. Разбира се, има и изключения, но като цяло гримът трябва да е в хармония с тоалета, стила, прическата, маникюра и бижутата на булката.

Защо да наема професионален гримьор?

Сватбата е точно случаят, когато трябва да се обърнете към професионален гримьор. Булката получава най-много внимание. Освен това, през целия ден ще трябва позира за снимки, да танцува, да приема поздравления от приятели и роднини.

Сватбеният грим трябва да е устойчив, защото в най-тържествения момент чувствата могат да надделеят и сълзите от радост да го повредят. Професионалният гримьор знае как да подходи в този случай. Той може да се справи с вашия сватбен грим много по-бързо и по-добре. А това ще повлияе благоприятно на цялостната визия – ще подчертае предимствата и ще скрие несъвършенствата на кожата.

Професионален сватбен грим

При направата на сватбен грим е важно да се подчертаят очите и скулите, очите и веждите или устните и веждите едновременно. Такива комбинации са най-успешни, а същевременно гримът ще е доста естествен и в никакъв случай крещящ.

Основната характеристика на сватбения грим е, че той трябва да е подходящ както за светло, така и за тъмното време на денонощието. Ето защо е важно да се направи професионален сватбен грим от опитен гримьор.

Основни характеристики на сватбения грим

1

На първо място кожата трябва да е идеално подготвена. Почистващите процедури се правят най-добре няколко седмици преди тържеството, така че кожата да има време да се възстанови от шока.

2

По това време е хубаво да се ядат повече пресни плодове и зеленчуци – те съдържат микроелементи и витамини, които подобряват тена и състоянието на кожата.

3

Регулирането на съня също е от значение – трябва да спите достатъчно и да се чувствате отпочинали.

4

При избора на цветова гама за грим булката се взима предвид възрастта си, цвета на очите, кожата и косата, формата на лицето, нюанса на булчинската рокля и воала.