Мъжки грим

Мъжкият грим е доста популярно явление, особено когато става дума за грим за фотосесии, тематичен грим за празници, както и рок грим за музиканти от съответните музикални жанрове.

Защо да наема професионален гримьор?

Мъжкият грим за фотосесия обикновено включва нанасяне на фон дьо тен с естествен завършек – не прекалено матов и не прекалено сияен.

Много важен етап от мъжкия грим е корекцията на тена. Не се поставят никакви акценти върху очите и устните, а максимумът е да се добави малко наситеност към веждите и брадата. И то по най-деликатния и естествен начин, за да няма усещане за нарисувано мъжко лице и намек за метросексуалност. Корекцията на тена дава възможност на мъжкото лице да се придаде текстура и скулптура.

Пробен мъжки грим

1

Пробният грим е самостоятелна услуга, която се заплаща отделно. Гримът се извършва от началото до края, за да се види напълно цялостния резултат.

2

Пробният грим включва всичко – корекция на лицето и руж с професионална козметика, грим на очи, вежди и устни. По този начин ще се оцени както техниката на грим, така и цветовата схема, която желаете да имате на определено събитие, както и ще оцените качеството на нанесения тон. Гримът ще изглежда завършен.

3

Защо пробният мъжки грим трябва да се направи от началото до края? Най-вече защото е важно реалистично да оцените резултата, което ще осигури повече увереност на събитието.

4

Много рационален подход е, например, когато използвате пробния грим за някакво друго събитие, което не е от такава важност, както главното. По този начин ще можете да направите „генерална репетиция“ – да оцените визията си, да помислите дали нещо не трябва да се коригира, да прецените как се чувствате с грима и така нататък.

И когато настъпи часът на голямото събитие, ще бъдете по-спокойни и уверени във визията си.