Ламиниране на вежди

Ламинирането на вежди и мигли е доста добре позната модерна процедура за красота, която е много популярна сред дамите. Дългосрочното оформяне подчертава формата на веждите, прави погледа по-изразителен. Ламинирането е безболезнена временна процедура, която придава на веждите по-чист и по-насочен вид. Косъмът става по-мек и по-гъвкав.

Естетика и естественост

Често пъти космите на веждите растат в различни посоки или в някои зони напълно липсват. Ламинирането перфектно ще се справи с тези проблеми, правейки веждите ви по-добре поддържани и естетически привлекателни.

Ако по природа имате тънки вежди, тази процедура ще им придаде плътност и обем. А притежателките на палави вежди ще могат да ги подредят и оправят.

Ако искате допълнително да увеличите ширината на веждите си, можете лесно да използвате специални декоративни инструменти: моливи, сенки или гелове. Формата няма да пострада и ще изглежда също толкова естествено.

Ограничаващите фактори

На дълги вежди ламинирането изглежда по-органично, а за къси вежди процедурата може да не е подходяща, защото космите могат да настръхнат.

Друг от ограничаващите фактори е състоянието на вашата кожа в момента на манипулацията. Възможно ли е ламиниране на веждите при дехидратация, зачервяване, кожни обриви, след процедура за почистване на лицето или след дълъг престой на открито слънце или в солариум? Определено не! Всичко това може да предизвика негативна реакция, има вероятност за получаване на химическо изгаряне.

Имайте също предвид, че след ламиниране веждите ще станат с един тон по-светли.

Видове ламиниране на вежди

1

Моделиращо ламиниране – препоръчва се за дами с непокорни вежди. В този случай към състава на ламиниращия агент се добавят специални утежняващи компоненти. Коригира се формата на веждите, на косъмчетата се придава определена посока, подходяща за структурата на лицето.

2

Цветно ламиниране – пигментът на ламиниращия агент прониква дълбоко в космите, придавайки им естествен нюанс, който е устойчив на измиване.

3

Терапевтично ламиниране – отлична възстановителна процедура, подходяща за тези, които имат слаби космени фоликули и нарушена структура на косата. В този случай към състава се добавят масла, билки, витамини и други спомагателни компоненти.