Дневен грим

Дневният грим е гримът, който жената използва всеки ден – на работа, на среща с приятели или на пазар. Отличителна черта на дневния грим е лекотата и използването на неутрални, спокойни тонове декоративна козметика.

Дневният грим - визитната картичка на всяка жена

Класическият дневен грим е визитната картичка на всяка жена. Ако често ви се налага да присъствате на бизнес срещи или преговори за работа, тогава е важно да сте с перфектен грим.

Текстурата не е желателно да бъде седефена – допълнителният блясък в дневния грим е безполезен и често пъти изглежда нелепо. Ако трябва леко да изсветлите вътрешния ъгъл или средата на горния клепач, използвайте блестящи сенки.

Цветовата палитра

Що се отнася до цветовата палитра, необходимо е да се вземе предвид естественият цвят на очите. Например, дамите с кафяви очи е добре да залагат на нюанси в бежово, розово или сиво.

Зеленооките красавици и тези, които имат сиво-зелени очи ще изглеждат страхотно в нюанси като светло лилаво, мед и почти всички оттенъци на кафяво. Синеоките и сивооките жени могат да заложат на златисто, прасковено или бежово.

Дневен грим за блондинки

1

За тонална основа се избира най-леката текстура с овлажняващ ефект. Предварително малките несъвършенства се третират с коректор.

2

Блондинките могат да изберат изобщо да не нанасят сенки или да се ограничат до светлобежови, естествени или кремави нюанси. По линията на миглите се очертава лек контур със сив или орехов молив. Спиралата може да е сива, кафява или синя.

3

Колкото до ружа, за предпочитане е да се обърне внимание на светло розови или коралови нюанси.

4

Най-добрият вариант червило са продуктите с матови естествени нюанси или просто може да се използва само лек гланц за устни.

Дневен грим за брюнетки

1

Проблемните зони при брюнетките се третират с коректор, след което се нанася течен крем със същия нюанс като кожата на лицето. Отгоре може леко да се напудри.

2

Сливата се счита за универсален нюанс за брюнетки. Подходящи за дами с кафяви очи са също така и сините, сребристите, златните, светло розовите или бели нюанси.

3

За щастливките, които притежават зелени очи са препоръчителни пясъчни, сини и зелени нюанси. Синеоките следва трябва да избират тъмнокафяви и прасковени нюанси, както и всякакви нюанси на сивото.

4

Колкото до ружа, може да обърнете внимание на прасковени или светло розови тонове. Сред нюансите на червилото най-добрият вариант би бил карамел, бежово, корал или светло розово.