Абитуриентски грим

Абитуриентският грим е важна част от всяка визия – балът е един от най-важните дни в живота на всяка млада дама. Избира се вечерна рокля, подбират се обувки, аксесоари, прическа, а накрая остава най-отговорното – да се направи красив и подходящ грим за тоалета.

Какъв трябва да бъде гримът за бала?

Абитуриентският грим трябва да е в хармония с роклята и елегантната прическа. Не се препоръчва да е твърде закачлив.

Разбира се, всеки абитуриент има своя гледна точка за това с какъв грим трябва да бъде в този важен ден. И все пак е добре да се имат предвид няколко правила и важни съвети.

Какъв трябва да бъде гримът за бала?

Преди да изберете конкретен вид грим, не забравяйте да експериментирате. Опитайте няколко варианта, фокусирайте се върху очите, за да ги подчертаете, покрийте устните с неутрален гланц, вижте как изглежда.

Следващата стъпка е да направите обратното, да се съсредоточите върху устните с ярко червило, а очите по-малко закачливи, само очна линия и спирала. След като изберете нюанси и акценти, спрете на конкретно изображение.

1

Как да постигнем перфектно гладка кожа? За да направите това, е необходимо да се маскират всички недостатъци, обриви, неравен цвят с помощта на тониращи средства и коректор. Гримът ще изглежда много по-добре с равномерен здрав цвят на кожата.

2

По-добре е да се съсредоточите върху очите, те трябва да са изразителни, тъй като роклята, прическата и аксесоарите така или иначе ще бъдат закачливи. Абитуриентският грим не трябва да изглежда вяло на фона на цялата тази красота.

3

Нека не забравяме и за веждите – тяхната форма трябва да е ясна, равномерна, чиста. Веждите са вид рамка на лицето, ако формата не е правилна, тогава ще пострада цялата визия.

4

За устните, ако гримът на очите е твърде ярък, не се избира тъмно или закачливо червило – естествен гланц или червило с тон-два по-тъмни от устните ще свършат отлична работа.